A A A
Вести

Интензивирање односа АП Војводине и кинеске провинције Фуђиен

Нови Сад , 05. децембар 2018.

 

Сусрет представника АП Војводине и кинеске провинције Фуђиен

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и генерални директор Канцеларије за спољне послове Народне Владе Провинције Фуђиен, Ванг Тјенминг, данас су парафирали Писмо о намерама, којим се успоставља сарадња између АП Војводине и те кинеске провинције.

Уочи потписивања документа, одржан је састанак са привредно–пословном делегацијом те провинције, на ком је оцењено да је овим парафом створен оквир за успостављање сарадње у бројним областима од заједничког интереса.

 

Сусрет представника АП Војводине и кинеске провинције Фуђиен

Саговорници су се сагласили да постоји потенцијал за успостављање и продубљивање сарадње пре свега у областима пољопривреде, привреде, грађевинарства, заштите животне средине, туризма, науке и образовања.

Председник Мировић оценио је да су добри односи Републике Србије и Народне Републике Кине основ за успостављање сарадње АП Војводине и кинеских провинција, кроз повезивање институција, привредника, развојних агенција и научника.

 

Сусрет представника АП Војводине и кинеске провинције Фуђиен

Истакавши задовољство конкретизацијом сарадње са АП Војводином, Тјенминг је упутио позив делегацији Покрајинске владе у узвратну посету Провинцији Фуђиен, рекавши да је управо то прилика и за потписивање Споразума о сарадњи.

Састанку су, поред чланова Покрајинске владе, присуствовали и представници Града Новог Сада, на челу са градоначелником Милошем Вучевићем.

Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: