A A A
Вести

Francuske firme u Vojvodini investirale preko 800 miliona eura

 

Temerin – Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski izjavio je u četvrtak, 24. Septembra, na proslevi kompanija Sanders i Axereal u Temerinu, da su ove kompanije stabili članovi francuske porodice u Vojvodini, i da su francuske firme u Vojvodini investirale do sada preko 800 miliona eura i zapošljavaju preko 5000 ljudi.

„Posebno mi je drago sto su kompanije Sanders  i Axereal  stabilni članovi  francuske porodice u Vojvodini koje su našle svoje mesto na našem tržištu, jer je nesporno da je razvoj cele pokrajne baziran na agrobiznisu. Mi velike napore ulažemo u razvoj infrastrukture i razvoj poljoprivrede. Naši ciljevi su primarno uvođenje novih tehnologija, uvođenje IT tehnologija i podizanje produktivnosti u poljoprivredi“, poručioje sekretar Bugarski.

 

Sekretar je naglasio da je transfer francuskog iskustva, posebno za manje proizvođače, veoma značajan, „a posebno uzimajući u obzir da je Srbija 5 bila po izvozu kukuruza od oktobra 2014. do maja 2015. sa 3 miliona tona, svako ko se bavi poljoprivredom, ne u Srbiji, nego u ovom delu Evrope zna da je taj tržišni višak napravljen u Vojvodini“.
 
„Ja se radujem našoj budućoj  saradnji i želim da osiguram svu moguću podršku svakom investitoru koji želi dalje sa nama  da podiže kvalitet poljoprivrede i uopšte društveno- ekonomske uslove na teritoriji Vojvodine i naravo u celoj Srbiji“, poručioje Bugarski.

Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: