A A A
Вести

Успешно завршен 4. циклус програма „Управљање ргионалним развојем кроз фондове ЕУ“

 

Огњен Бјелић уручио дипломе полазницима на Едоконсу

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић уручио је данас дипломе полазницима четврте генерације  специјалистичког програма „Управљање регионалним развојем кроз фондове ЕУ“ који у сарадњи са Универзитетом Едуконс организује Фонд „Европски послови“.

Честитајући студентима на успешно завршеном програму, Бјелић је истакао да је едукација у овој области од изузетног значаја с обзиром на то да кроз процес европских интеграција пролазимо кроз промене које ће како је навео, пребацити тежиште на развојну политику.

„Јачање струковног кадра посебно je важно у условима када су стратешки правци развоја наше државе окренути према јачању укупног амбијента за привлачење привредних субјеката са добрим пројектима, који јачају наше економске перформансе, а пре свега, капацитет за креирање нових радних места и нових тржишта“ , пручио је Бјелић додајући  да је готово немогуће говорити о регионалном развоју, а при томе, немати едуковане људе који поседују стручно знање из те области.

 

Огњен Бјелић уручио дипломе полазницима на Едоконсу

Циљ програма је упознавање са политикама Европске уније и припрема полазника за креирање и имплементацију европских пројеката што је подржано великим бројем предмета и интензивном разменом знања са предавачима, као и интеракцијом између полазника током реализације заједничких радних задатака.

Програм пружа детаљне информације о широком спектру расположивих ЕУ фондова и програма којима се финансирају пројекти у различитим областима (заштита животне средине, привреда, образовање, култура и др.), припреми успешних пројеката, управљању одобреним пројектима и контроли трошења ЕУ средстава.

Пројекат je финансиран средствима АП Војводине, а учешће је узело 52 полазника из покрајинских секретаријата и институција, локалних самоуправа и организација цивилног друштва.

Додели диплома присуствовали су и директорка Фонда „Европски послови“ Аутономне покрајине Војводине, Видосава Ендерић и ректор Универзитета Едуконс др Александар Андрејевић.

Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: