A A A
Вести
 • Одржана финална конференција „DanubeparksConnected“ пројекта Среда, 12. Јун 2019. 15:20
  Данас је у Новом Саду у организацији Јавног предузећа „Војводинашуме“ одржана завршна конференција поводом пројекта „DanubeparksConnected“, кроз који се од јануара 2017. године активно радило на повезивању 17 заштићених подручја из девет држава која се налазе дуж реке Дунав. Циљеви пројекта, како је речено, односе се на кампању креирања Дунаваског коридора станишта, а представници бројних партнерских институција су представили различите стратегије, огледне примере и резултате за решавање приметних, али и прикривених проблема који се односе на успешно ревитализовање и одржавање повезаности свих елемената станишта у појасу реке Дунав. Подсекретар у покрајинском секретаријату за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Војновић, оценио је да ће имплементација овог пројекта имати позитиван утицај на очување и заштиту природних потенцијала реке Дунав, као друге највеће реке у Европи и једног од најважнијих европских речних коридора који повезује бројне државе у оквиру Дунавског региона са близу 120 милиона становника.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Мировић и Вишковић потписали Анекс протокола о сарадњи АП Војводине и Републике Српске Четвртак, 06. Јун 2019. 16:05
  Председник Покрајинске владе Игор Мировић и председник Владе Републике Српске Радован Вишковић потписали су данас, у Покрајинској влади, Анекс протокола о сарадњи између АП Војводине и Републике Српске, сагласивши се да је та сарадња питање од националног интереса. - Снажно смо посвећени сарадњи коју имамо са Републиком Српском. То је наша обавеза и питање од националног интереса. Нећемо се задржати само на намерама које смо потписали, већ смо данас дефинисали читав низ мера за конкретизовање сарадње АП Војводине и Републике Српске, пре свега у областима здравства и привреде са акцентом на путну инфраструктуру која повезује наш народ - оценио је председник Мировић.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Одржана прва седница Посланичке групе пријатељства Скупштине АП Војводине са Народном скупштином Републике Српске Четвртак, 06. Јун 2019. 15:00
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Огњен Бјелић присуствивао је данас првој седници Посланичке групе пријатељства Скупштине АП Војводине са народном скупштином Републике Српске, одржаној у Скупштини АП Војводине у оквиру дводневне посете делегације Републике Српске Новом Саду. Седници су присуствовали Дмитар Станишић, председник Посланичке групе пријатељства Скупштине АП Војводине са Народном скупштином Републике Српске, Срђан Мазалица, члан Одбора за европске интеграције и регионалну сарадњу Народне скупштине Републике Српске, Никола Бањац, генерални секретар Скупштине АП Војводине и Небојша Згоњанин, генерални секретар Народне скупштине Републике Српске.
  ОПШИРНИЈЕ
 • „Сајам завичаја“ промовише вредност заједништва, сарадње и развоја Четвртак, 06. Јун 2019. 14:00
  Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и министарка трговине и туризма у Влади Републике Српске Драгица Ковач, отворили су данас, 6. јуна 2019. године у Новом Саду први „Сајам завичаја – завичај кроз привреду, туризам и културу“. Милићевић је истакао да је интенција ове манифестације да буде интегришућа и кохезиона снага за припаднике нашег народа и у Србији и у региону, али, и стимуланс за напредак региона у целини.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Први „Сајам завичаја-завичај кроз привреду, туризам и културу“ Среда, 05. Јун 2019. 14:10
  На данашњој конференцији за новинаре поводом најаве сајма који ће се по први пут одржати 6. јуна у Новом Саду, под називом „Сајам завичаја-завичај кроз привреду, туризам и културу“, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић истакао је да све већи број разноврсних и добро осмишљених манифестација које имају за циљ да промовишу заједништво српског народа широм региона, јесте производ успостављеног континуитета свестране сарадње наше државе са Републиком Српском. Манифестација има за циљ окупљање и повезивање бројних релевантних актера из области привреде, културе и туризма који желе да унапреде сарадњу српског народа у Србији и региону. Учешће су најавили представници Привредне коморе Републике Српске, Привредне коморе Бања Луке, Привредне коморе Војводине, као и представници других институција, привредници из Србије и региона, представници градова и општина, завичајна удружења и културно уметничка друштва.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Ново партнерство Војводине током Европске недеље региона и градова у Бриселу Среда, 05. Јун 2019. 10:30
  Аутономна покрајина Војводина ће и ове године бити један од партнера током Европске недеље региона и градова, једног од најмасовнијих догађаја у Бриселу, који се одржава од 7. до 10. октобра 2019. године. У овогодишњем партнерству, поред Војводине учествоваће и тринаест других европских регија, а то су: Јужни Тирол, Тирол и Трентино (Алпски еурорегион), Корушка (Аустрија), Унија општина регије Атика (Грчка), Венето, Марке, Фриули Венеција Ђулија (Италија), Норланд (Норвешка), Поморски регион, Кујавско-поморски (Пољска), Буш ду Рон, Град Марсеј (Француска), Град Кастељон и Кастиља ла Манча (Шпанија).
  ОПШИРНИЈЕ
 • Војводина и Гелдерланд, корак ближе сарадњи две покрајине Уторак, 04. Јун 2019. 14:40
  Представници АП Војводине у Бриселу учествовали су од 22. до 23. маја на конферeнцији „Подстицање предузетништва кроз одрживи развој“ у Арнему, главном граду највеће холандске покрајине Гелдерланд. Ова конференција је одржана у склопу промовисања резултата покрајине Гелдерланд у области предузетништва, због којих је од стране Комитета региона награђена титулом Европски предузетнички регион за 2019. годину. На позив домаћина, а у настојању интензивирања сарадње са овом холандском покрајином, представници Војводине у Бриселу су одржали више значајних састанака. Канцеларија АП Војводине у Бриселу је током прошле године успоставила сарадњу са Представништвом холандских региона у Бриселу, док се у протеклих годину дана покрајина Гелдерланд истакла као најпожељнији холандски регион за успостављање сарадње у више области.
  ОПШИРНИЈЕ
Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: