A A A
Вести
 • За три и по године Покрајинска влада издвојила милијарду динара за општину Врбас Четвртак, 05. Децембар 2019. 15:35
  Делегација Покрајинске владе, коју је предводио потпредседник Ђорђе Милићевић, боравила је данас у радној посети општини Врбас, где су обишли завршне радове на инфраструктурном опремању у радној зони „Исток“, за које је, заједно са радовима у Блоку 44 у центру Врбаса, Покрајинска влада издвојила 56 милиона динара. „Реч је о изградњи приступне саобраћајнице ка радној зони и изградњи водоводне и канализационе инфраструктуре, електроенергетских инсталација, јавне расвете, паркинга, пешачких и бициклистичких стаза, јер се очекује долазак италијанског инвеститора и отварање, у првој фази 40, а касније до 70 нових радних места“, истакао је овом приликом потпредседник Милићевић.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Стратешко планирање темељ одрживог развоја градова и општина у Војводини Понедељак, 02. Децембар 2019. 15:00
  Четрнаест градова и општина у Војводини добило је данас, 2. децембра 2019. године, укупно 9,3 милиона динара из покрајинског буџета за суфинансирање пројеката који треба да допринесу развоју ефикасне и модерне локалне самоуправе у функцији грађана и привреде. Уговоре су корисницима средстава уручили потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Посланици Европског парламента у посети Покрајинској влади Петак, 29. Новембар 2019. 13:05
  Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас делегацију посланика Европског парламента из француске странке Национално окупљање. Француски парламентарци, са Тијеријем Маријанијем на челу, бораве у вишедневној посети Србији, у организацији Фондације „Идентитет и демократија“, која организује први парламентарни семинар у нашој земљи. У разговору са европарламентарцима председник Мировић је истакао европски дух и карактер Војводине, који се пре свега огледа у мултинационалности, мултиконфесионалности и складном односу између већинског народа и националних мањина. На састанку је оцењено да Србија има своје место у Европској унији. Како је Мировић навео, Србија је урадила већи део свог посла у процесу придруживања ЕУ и жели јасне одлуке и сигнале из европских институција.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Потписана Изјава о сарадњи АП Војводине и Покрајине Хесен Уторак, 26. Новембар 2019. 0:30
  Председник Покрајинске владе Игор Мировић и премијер Покрајине Хесен Фолкер Буфије потписали су данас у Немачкој, у Визбадену, Изјаву о успостављању сарадње АП Војводине и Покрајине Хесен. Реч је о документу који ће омогућити директну и интензивну сарадњу и успостављање контаката између регионалних управа, локалних самоуправа, организација, институција и привредних друштава, пре свега у области привреде, трговине и индустрије, привлачења инвестиција, затим у науци и технологији, образовању, култури, заштити животне средине, социјалним питањима и спорту, као и у другим областима.
  ОПШИРНИЈЕ
 • У Мађарској одржана годишња седница Скупштине Еврорегионалне сарадње ДКМТ Петак, 22. Новембар 2019. 13:30
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић присуствовао је данас, у својству националног координатора ДКМТ за Србију, редовној годишњој седници Скупштине Еврорегионалне сарадње Дунав–Криш–Мориш–Тиса, одржаној у Часартелтешу у мађарској Жупанији Бач-Кишкун. На седници, коју је отворио председавајући Еврорегионалне сарадње ДКМТ Ласло Ригед, сумирани су резултати пројеката за период 2014–2020. године и разматрани даљи кораци у реализацији пројеката који су у току. Посебан акценат стављен је на могућности за даљу сарадњу у програмском периоду 2021–2027. у којој би учешће имала Еврорегија ДКМТ.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Решење о додели средстава за суфинансирање пројеката јединица локалних самоуправа за унапређење израде и спровођење ефикасних регионалних и локалних јавних политика Четвртак, 21. Новембар 2019. 14:10
  На основу члана 24. Покрајинске скупштинске одлуке о покрајинској управи („Службени лист АП Војводине“, број 37/2014, 54/2014, 37/2016, 29/2017 и 24/2019) и тачке 10. Конкурса за суфинансирање пројеката јединица локалних самоуправа за унапређење израде и спровођење ефикасних регионалних и локалних јавних политика, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу доноси Р е ш е њ е o додели средстава за суфинансирање пројеката јединица локалних самоуправа за унапређење израде и спровођење ефикасних регионалних и локалних јавних политика
  ОПШИРНИЈЕ
 • Бјелић отворио „Дан добављача – метал, пластика, гума 2019“ Уторак, 19. Новембар 2019. 14:30
  У Конгресном центру „Мастер“ Новосадског сајма отворен је традиционални скуп „Дан добављача – метал, пластика, гума 2019“, који је ове године посвећен пратећој аутомобилској индустрији, са нагласком на сектору обраде метала, пластике и гуме. Отварајући манифестацију, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић истакао је да је у савременом пословању улога добављача незаобилазан фактор у функционисању привреде.
  ОПШИРНИЈЕ
Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: