A A A
Вести
 • Одржан 18. Завичајни збор „Косидба“ у Буковцу Понедељак, 18. Јун 2018. 16:25
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић присуствовао је данас у Буковцу осамнаестом по реду Завичајном збору „Косидба“, спортско-културној манифестацији чији је циљ очување крајишке традиције и културе. Скупу који традиционално организују Завичајно удружење „Мањача“ и Савез крајишких удружења присуствовали су министар одбране у Влади Србије Александар Вулин, предстваници Владе Републике Српске, директор Фонда за избегла, прогнана и расељена лица Душко Ћутило и други. Секретар Бјелић је том приликом рекао да је српски народ , а посебно народ Босанске Крајине, преживео многе патње, страдања и неправде, али увек испољавао добре намере у поштовању права и културе других етничких заједница
  ОПШИРНИЈЕ
 • Бјелић: Нови Бечеј перспективна општина за инвестиције Петак, 15. Јун 2018. 16:15
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, присуствовао је данас инвестиционој конференцији у Новом Бечеју где су предствљени привредни потенцијали и могућности за инвестирање у индустријским зонама ове општине. Реч је о презентацији локација за greenfield и brownfield инвестиције, а скупу су поред представника локалних органа управљања, присуствовали представници словачке, аустријске и италијанске привредне коморе, као и представници бројних домаћих и страних компанија. Општина Нови Бечеј располаже са три индустријске зоне на 300 хектара површине, са објектима погодним за индустријски и спортски туризам, текстилну и прехрамбену индустрију као и спортско - рекреативне, дистрибутивне и културне центре.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Промоција „Central Danube Tour“ пројекта на 15. Интерфесту Понедељак, 11. Јун 2018. 14:10
  Помоћник покрајинског секретра за регионлани развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић, присуствовао је данас конференцији за медије поводом 15. Међународног фестивала вина „Интерфест“ који ће се од 14. до 16. јуна одржати у Новом Саду. Међународни фестивал вина „Интерфест“ је привредно-туристичка манифестација, која већ 15 година окупља велики број љубитеља вина, излагача и посетиоца који долазе из разних делова Србије али и земаља из окружења. „Без сумње, 15. Међународни фестивал вина, његов економски, културни и нарочито туристички значај је изузетно драгоцен за Нови Сад као локалну заједницу и Покрајину Војводину у целини“, поручио је Дракулић током обраћања медијима.
  ОПШИРНИЈЕ
 • ПКВ у Бриселу: Састанци са привредним удружењима и Европском комисијом Петак, 08. Јун 2018. 15:15
  Делегација Привредне коморе Војводине, предвођена генералним секретаром Јованом Вујичићем, боравила је у дводневној радној посети Бриселу, у четвртак 7. и петак 8. јуна 2018. Првог дана посете, делегација се у представништву италијанске регије Ломбардија сусрела са представником асоцијасије привредних комора Лудовиком Монфортеом, где је разговарано о могућностима сарадње, те заједничким наступима у оквиру ЕУ пројеката. Такође, једна од тема била је и могућност прикључивања АП Војводине мрежи "Регал", која окупља аутохтоне произвођаче хране, где би ПКВ била један од носилаца активности са наше стране.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Субвенције од 100 милиона динара за набавку опреме у 16 војвођанских компанија Петак, 08. Јун 2018. 15:10
  Покрајински секретар за регионалани развој међурегионалну сардњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, уручио је данас уговоре у вредности од 100 милиона динара, представницима 16 приватних компанија који су права на средства остварили по основу Конкурса за за куповину опреме у малим и средњим привредним друштавима на територији АП Војводине. Право на бесповратна новчана средства оствариле су компаније чије су делатности процењене од значаја за развој АП Војводине а како је ресорни секретар Бјелић истакао, служиће за почетак, повећање или унапређење процеса производње у овим компанијма. „ Данас смо у сарадњи са Развојном агенцијом Војводине, конкурентне и здраве компаније које су испуниле конкурсне услове подстакли финансијским средствима која ће помоћи њиховом даљем развоју а тиме и јачању привреде у целини, што предстваља примарни циљ Покрајинске владе“, изјавио је Бјелић и појаснио да ће корисници тим новцем, у износима од два до десет милиона динара, моћи да покрију и до 50 одсто набавке опреме.
  ОПШИРНИЈЕ
 • КОНКУРС за суфинансирање пројеката јединица локалних самоуправа стратешког значаја у области регионалног развоја-други позив Петак, 08. Јун 2018. 9:20
  На основу члана 38. став 1. Покрајинске скупштинске одлуке о покрајинској управи („Сл. лист АПВ“, број 37/2014, 54/2014-други пропис, 37/2016 и 29/2017) и члана 21., члана 22. став 4. и члана 25. Покрајинске скупштинске одлуке о буџету АП Војводине за 2018. годину („Сл. лист АП Војводине“, број 57/2017 и 17/2018 ребаланс), Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу расписује: КОНКУРС за суфинансирање пројеката јединица локалних самоуправа стратешког значаја у области регионалног развоја-други позив
  ОПШИРНИЈЕ
 • Потписан Mеморандум о сарадњи између АП Војводине и Устечког региона Четвртак, 07. Јун 2018. 16:20
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, присуствовао је данас потписивању Меморандума о сарадњи између АП Војводине и Чешке регије Усти, који су потписали председник Покрајинске владе Игор Мировић и гувернер Устечког региона Олдрих Бубеничек. Меморандум је оквир за сарадњу и унапређење односа двеју регија у областима привреде, научно истраживачке делатности, здравства, социјалне заштите, туризма и културе. „Потписивањем овог меморандума очекујем најконкретније облике сарадње двеју регија кроз повезивање привредних комора, развојних агенција, привредника и инститиуција, јер постоје велики потенцијали у областима од заједничког интереса“, рекао је председник Мировић.
  ОПШИРНИЈЕ
Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: