A A A
Вести
 • Мировић: Конкретизовани кораци у сарадњи са Алматинском области Четвртак, 17. Август 2017. 13:15
  Председник Покрајинске владе Игор Мировић заједно са потпредседником Ђорђем Милићевићем, примио је данас делегацију Казахстана, предвођену замеником гувернера Алматинске области, Бескимпиров Серикжаном Исљамовичем и сарадницима. Током разговора у Покрајинској влади, истакнута је потреба за конкретизацијом корака у сарадњи двeју регија, која би могла да се одвија путем бројних директних инвестиција у области пољопривреде и размене знања у научноистраживачкој делатности.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Европска недеља регија и градова, 9 – 12 октобар 2017. године, Брисел Среда, 26. Јул 2017. 8:55
  Петнаеста по реду Европска недеља региона и градова, у организацији Европског комитета региона (CoR) и Генералног директората за регионалне и урбане политике (DG REGIO), биће одржана у периоду од 9. до 12. октобра 2017. године у Бриселу. Током трајања Европске недеље региона и градова, биће одржано преко 130 радионица, дебата и састанака, где ће више од 6000 учесника бити у прилици да размени искуства и добре праксе на тему локалног и регионалног развоја. Такође, ово је добра прилика и за политички дијалог који се односи на будуће правце развоја кохезионе политике ЕУ, као и подизање свести доносилаца одлука о важности и значају који имају региони и градови на укупан развој шире друштвене заједнице.
  ОПШИРНИЈЕ
 • У склопу Interreg IPA програма прекограничне сарадње Хрватска - Србија прихваћени пројекти вредни 18 милиона евра Петак, 14. Јул 2017. 14:45
  На свечаној конференцији одржаној у просторијама Скупштине Аутономне покрајине Војводине, данас су потписани уговори за 9 од укупно 23 пројеката прихваћених у склопу Првог позива за доставу пројектних предлога Interreg IPA програма прекограничне сaрадње Хрватска – Србија. Вредност ових уговорених пројеката износи 7,6 милиoна евра. Од 127 пријављених пројеката Заједнички одбор за праћење је на основу првог позива за финансирање одабрао 24 пројекта укупне вредности преко 18 милиона евра.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Секретар Огњен Бјелић свечано уручио уговоре о бесповратним средствима регионалним развојним агенцијама Уторак, 11. Јул 2017. 12:15
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, уручио је данас уговоре о додели бесповратних средстава предстваницима четири акредитоване развојне агенције на територији АП Војводине, које су то право оствариле на конкурсу за бесповратна средстава за праћење реализације Програма развоја АП Војводине 2014 - 2020. године.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Потпредседник Милићевић примио делегацију Републике Уганде Четвртак, 06. Јул 2017. 9:00
  Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић примио је данас делегацију Републике Уганде предвођену државним секретаром у Министарству спољних послова Уганде Орјемом Окелом (Оryem Okello). На самом почетку сусрета, изразивши задовољство у вези са посетoм делегације Уганде Покрајинској влади, потпредседник Милићевић упознао је чланове делeгације са потенцијалима покрајине Војводине, нагласивши да је она регија која је претежно окренута аграрној производњи, са близу од 1.650.000 хектара обрадивих површина. Он је додао да поред квалитетног земљишта, Покрајина има врхунске услове за обраду земљишта чему доприносе три пловне реке и 20.000 километара каналске мреже.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Европски парламент: Радни доручак на тему малих и средњих предузећа у Србији Петак, 30. Јун 2017. 9:00
  БРИСЕЛ - Посланик у Европском парламенту Андор Дели, био је домаћин радног доручка у Бриселу 27. јуна 2017. године, где су улествовали представници АП Војводине у канцеларији у Бриселу, затим представнци Мисије Републике Србије при ЕУ, као и Привредне коморе Србије и разговарало се на тему интеграције малих и средњих предузежа у Србији у јединствено тржиште Европске Уније.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Представници АП Војводине у Бриселу учествовали на недељи одрживе енергије Европске уније Петак, 30. Јун 2017. 8:50
  БРИСЕЛ - У Бриселу је од 19. до 25. јуна одржана Недеља одрживе енергије Европске уније (ЕУ Сустаинабле Енергy Wеек) у организацији Европске комисије. Главна тема овогодишњег скупа стручњака и доносилаца одлука у овој области била је чиста енергија за све европљане. Под чистом енергијом се подразумева енергија добијена најчешће из обновљивих извора. У контексту Западног Балкана, највише пажње је посвећено енергетској ефикасности јавних и приватних објеката/зграда.
  ОПШИРНИЈЕ
Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: