A A A
Вести
 • Представљена веб-страницa и мобилна апликација www.visithusrb.com за подршку пројекту „Colorfull Cooperation“ Уторак, 19. Фебруар 2019. 14:50
  Данас је у Скупштини АП Војводине одржана конфернција поводом представљања веб странице и мобилне апилкације имплементиране у циљу подршке пројекту „Разнобојна сарадња“ у оквиру Interreg- IPA програма прекогарничне сарадње Мађарска-Србија. Веб-страница и мобилна апликација прилагођена је мађарско-српском пограничном подручју, на којој се на српском и мађарском језику објављују информације о програмима Разнобојне сарадње, као и вести о осталим догађајима и занимљивостима из пограничне регије.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Брисел: Састанак са известиоцем Комитета региона за проширење и представником регије Фриули-Венеција-Ђулија, Франком Иакопом Понедељак, 18. Фебруар 2019. 12:25
  Представници АП Војводине у Бриселу, имали су у просторијама бриселског представништва италијанске регије Фриули-Венеција-Ђулија (ФВЂ), 6. фебурара 2019. састанак са г-дином Франком Иакопом, известиоцем Комитета региона за проширење, односно представником Регионалног савета ФВЂ. Известилац Иакоп је такође и копредседавајући Заједничког консултативног одбора Републике Србије и Комитета региона.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Секретар Бјелић на конференцији „Војводина у 2019.“ Понедељак, 04. Фебруар 2019. 14:30
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић учествовао је на данашњој конфернцији под називом „Војводина у 2019“ коју је отворио председник Покрајинске владе Игор Мировић. Бјелић је током дискусије у оквиру панела „Војводина европска регија“ истакао да је покрајина Војводина као регија препозната као важан субјекат који кроз многобројне механизме може да допринесе и у процесу приступања Србије Европској унији.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Председник Мировић присуствовао обележавању Дана Републике Српске Среда, 09. Јануар 2019. 15:50
  Поводом 27 година од оснивања Републике Српске, данас је у Бањалуци одржана централна прослава коју је уприличила председница Републике Српске Жељка Цвијановић. Дан Републике Српске обележава се под слоганом „Поносна и вјечна“, а централној прослави, дефилеу на Тргу Крајине у Бањалуци и свечаној акадeмији, присуствовао је председник Покрајинске владе Игор Мировић.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Секретар Бјелић и министар Клокић: Продубљивати сарадњу између Српске и Војводине Среда, 09. Јануар 2019. 13:40
  У оквиру посете поводом прославе Дана Републике Српске, покрајински секретар за регионални развој међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић састао се са министром за европске интеграције и међународну сарадњу у Влади Републике Српске, Златаном Клокићем. Бјелић и Клокић су се сагласили да постоји простор за интезивирање и наставак сарадње покрајине Војводине и Републике Српске у областима културе, образовања, пољопривреде, повезивања универзитета као и јачања институциаоналних веза те повезивање привредних субјеката.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Уручена помоћ за најугроженије породице у Војводини Четвртак, 27. Децембар 2018. 12:20
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић присуствовао је уручењу ваучера за робу намењену социјално најугроженијим породицама у најмање развијеним општинама у Војводини, које је одржано 26. децембра 2018. године у Покрајинској влади. Донацију у вредности од око 22,5 милиона динара, која се састоји од прехрамбених артикала, флаширане воде и средстава за личну хигијену и кућну хемију, добило је, за своје најсиромашније житеље, 19 општина које спадају у трећу и четврту категорију развијености.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Брисел: Сарадња са највећом фламанском привредном комором „ВОКА“ Уторак, 18. Децембар 2018. 10:50
  Генерални секретар Привредне коморе Војводине др Јован Вујичић боравио је у радној посети Белгији, где је заједно са представницима Канцеларије АПВ у Бриселу разговарао у седишту фламанске привредне и индустријске коморе „Вока“ са Хертом Моерманом, генералним директором и његовим сарадницима. Главна тема овог састанка у белгијском граду Генту, била је конкретизација сарадње са овом фламанском привредном комором, а у том циљу договорени су кораци на припреми текста споразума о разумевању између две привредне коморе.
  ОПШИРНИЈЕ
Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: