A A A
Вести
 • Одржана прва седница Посланичке групе пријатељства Скупштине АП Војводине са Народном скупштином Републике Српске Четвртак, 06. Јун 2019. 15:00
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Огњен Бјелић присуствивао је данас првој седници Посланичке групе пријатељства Скупштине АП Војводине са народном скупштином Републике Српске, одржаној у Скупштини АП Војводине у оквиру дводневне посете делегације Републике Српске Новом Саду. Седници су присуствовали Дмитар Станишић, председник Посланичке групе пријатељства Скупштине АП Војводине са Народном скупштином Републике Српске, Срђан Мазалица, члан Одбора за европске интеграције и регионалну сарадњу Народне скупштине Републике Српске, Никола Бањац, генерални секретар Скупштине АП Војводине и Небојша Згоњанин, генерални секретар Народне скупштине Републике Српске.
  ОПШИРНИЈЕ
 • „Сајам завичаја“ промовише вредност заједништва, сарадње и развоја Четвртак, 06. Јун 2019. 14:00
  Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и министарка трговине и туризма у Влади Републике Српске Драгица Ковач, отворили су данас, 6. јуна 2019. године у Новом Саду први „Сајам завичаја – завичај кроз привреду, туризам и културу“. Милићевић је истакао да је интенција ове манифестације да буде интегришућа и кохезиона снага за припаднике нашег народа и у Србији и у региону, али, и стимуланс за напредак региона у целини.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Први „Сајам завичаја-завичај кроз привреду, туризам и културу“ Среда, 05. Јун 2019. 14:10
  На данашњој конференцији за новинаре поводом најаве сајма који ће се по први пут одржати 6. јуна у Новом Саду, под називом „Сајам завичаја-завичај кроз привреду, туризам и културу“, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић истакао је да све већи број разноврсних и добро осмишљених манифестација које имају за циљ да промовишу заједништво српског народа широм региона, јесте производ успостављеног континуитета свестране сарадње наше државе са Републиком Српском. Манифестација има за циљ окупљање и повезивање бројних релевантних актера из области привреде, културе и туризма који желе да унапреде сарадњу српског народа у Србији и региону. Учешће су најавили представници Привредне коморе Републике Српске, Привредне коморе Бања Луке, Привредне коморе Војводине, као и представници других институција, привредници из Србије и региона, представници градова и општина, завичајна удружења и културно уметничка друштва.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Ново партнерство Војводине током Европске недеље региона и градова у Бриселу Среда, 05. Јун 2019. 10:30
  Аутономна покрајина Војводина ће и ове године бити један од партнера током Европске недеље региона и градова, једног од најмасовнијих догађаја у Бриселу, који се одржава од 7. до 10. октобра 2019. године. У овогодишњем партнерству, поред Војводине учествоваће и тринаест других европских регија, а то су: Јужни Тирол, Тирол и Трентино (Алпски еурорегион), Корушка (Аустрија), Унија општина регије Атика (Грчка), Венето, Марке, Фриули Венеција Ђулија (Италија), Норланд (Норвешка), Поморски регион, Кујавско-поморски (Пољска), Буш ду Рон, Град Марсеј (Француска), Град Кастељон и Кастиља ла Манча (Шпанија).
  ОПШИРНИЈЕ
 • Војводина и Гелдерланд, корак ближе сарадњи две покрајине Уторак, 04. Јун 2019. 14:40
  Представници АП Војводине у Бриселу учествовали су од 22. до 23. маја на конферeнцији „Подстицање предузетништва кроз одрживи развој“ у Арнему, главном граду највеће холандске покрајине Гелдерланд. Ова конференција је одржана у склопу промовисања резултата покрајине Гелдерланд у области предузетништва, због којих је од стране Комитета региона награђена титулом Европски предузетнички регион за 2019. годину. На позив домаћина, а у настојању интензивирања сарадње са овом холандском покрајином, представници Војводине у Бриселу су одржали више значајних састанака. Канцеларија АП Војводине у Бриселу је током прошле године успоставила сарадњу са Представништвом холандских региона у Бриселу, док се у протеклих годину дана покрајина Гелдерланд истакла као најпожељнији холандски регион за успостављање сарадње у више области.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Секретар Бјелић боравио у радној посети у Сремској Митровици Понедељак, 27. Мај 2019. 15:16
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегиоанлну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ, посетили су данас Сремску Митровицу где су се састали са градоначелником Владимиром Санадером и директором Туристичке организације Града Сремска Митровица Светланом Сабо.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Одржана 13. манифестација „Крушедолска звона“ Понедељак, 27. Мај 2019. 14:50
  Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић присуствовао је данас у манастиру Крушедол, заједно са покрајинским секретаром за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњеном Бјелићем и директором Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима Душком Ћутилом, традиционалној манифестацији 13. крајишки црквено – народни свесрпски сабор „Крушедолска звона“.
  ОПШИРНИЈЕ
Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: