A A A
Вести
 • КОНКУРС за суфинансирање пројеката јединица локалних самоуправа за унапређење израде и спровођење ефикасних регионалних и локалних јавних политика Петак, 01. Јун 2018. 10:40
  На основу члана 38. став 1. Покрајинске скупштинске одлуке о покрајинској управи („Сл. лист АПВ“, број 37/2014, 54/2014-други пропис, 37/2016 и 29/2017) и члана 21., члана 22. став 4. и члана 25. Покрајинске скупштинске одлуке о буџету АП Војводине за 2018. годину („Сл. лист АП Војводине“, број 69/2016, 29/2017 и 39/2017-ребаланс), Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу расписује: КОНКУРС за суфинансирање пројеката јединица локалних самоуправа за унапређење израде и спровођење ефикасних регионалних и локалних јавних политика
  ОПШИРНИЈЕ
 • Предстваници 12 европских регија на састанку у канцеларији АПВ у Бриселу Понедељак, 28. Мај 2018. 15:20
  У оквиру припрема за предстојећу Европску недељу регија и градова, која ће бити одржана у Бриселу од 8. до 11. октобра 2018, представници дванаест европских регија учествовали су на састанку у Мисији Републике Србије при ЕУ у Бриселу, чији су домаћини били представници АП Војводинe. Током састанка разговарано је о начину представљања регија током манифестације и договорено је да се у оквиру два панела, политичког и техничког, представе становишта регија партнера и конкретни постигнути резултати у области циркуларне економије и дигитализације.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Одржан 15. привредни форум у Гомељу Понедељак, 28. Мај 2018. 12:50
  Помоћник покрајинског секретара за регионални развој међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић, присуствовао је 15. привредном форуму у Гомељу у оквиру којег је одржан и Међународни сајам „Пролеће у Гомељу“. Гомељски привредни форум је значајан догађај који сваке године окупља више десетина учесника из бројих земаља и региона. Посета Дракулића предстваља узвратну посету Белорусији и импулс за продубљивање сарадње и пријатељских односа с обзиром на то да је у мају прошле године потписан Меморандум о сарадњи између АП Војводине и Гомељске области.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Пословна делегација из Босне и Херцеговине у посети Покарајинској влади Среда, 23. Мај 2018. 15:50
  Подсекретар у секретаријату за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Небојша Војновић и директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ, сасатали су се данас са предстваницима општина, градова, надлежних министарстава и партнерских институција из Босне и Херцеговине са којима су разговарали о размени искустава у погледу управљања активностима локалног економског развоја – привлачења инвестиција, јачања јавно-приватног дијалога и управљању инвестиционим потенцијалима и локацијама.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Делегација Покрајинске владе у посети Косову и Метохији Среда, 23. Мај 2018. 11:40
  Делегацију Покрајинске владе, коју предводи покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић, а чине је Огњен Бјелић, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу и Драгана Милошевић, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, у пратњи хора цркве Св. Георгије из Новог Сада, примио је владика рашко-призренски Теодосије, у порти манастира Грачаница. Овом приликом покрајински секретар Милошевић уручио је рачунаре и хигијенские пакете епархији, општини Грачаница и НВО „Мајка девет Југовића“. Једини женски фудбалски клуб на територији Косова и Метохије добио је помоћ у виду опреме.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Нове субвенције за јачање локалних самоуправа у Војводини Понедељак, 21. Мај 2018. 15:15
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, уручио је данас уговоре у вредности од преко 16,5 милиона динара, представницима више војвођанских општина који су права на средства оствaрили путем Конкурса за суфинансирање пројеката од стратешког значаја у области регионалног развоја. Активности на пројектима локалних самоуправа којима су средства одобрена, односе се на израду и реализацију пројектно техничке документације за опремање индустријских зона и израде студија изводљивости за стратешке пројекте.
  ОПШИРНИЈЕ
 • У Матици српској одржана Конференција Срба из региона Понедељак, 21. Мај 2018. 15:10
  Помоћник покрајинског секретара зе регионални развој, међурегионалу сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић, присуствовао је данас годишњој седници Конференције Срба из региона која је ове године окупила кровне организације Срба из Албаније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Словеније, Македоније и Румуније. „Данашњи догађај прераста у традиционално окупљање удружења српског народа као израз наше искрене саборности и солидарности на просторима изван граница Републике Србије, као матице српског народа“, поручио је Дракулић истакавши да Покрајинска влада кроз активности које спроводи настоји да системски подржава и спроводи пројекте привредне и културне сарадње са нашим партнерим из свих осам земаља региона.
  ОПШИРНИЈЕ
Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: