A A A
Вести
 • Представљен пројекат прекограничне сарадње на ревитализацији Бегеја вредан 14 милиона евра Четвртак, 26. Јул 2018. 14:10
  Министар за европске интеграције у Влади Републике Србије Јадранка Јоксимовић и потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић отворили су данас конференцију, на којој је представљен пројекат „Ревитализација навигационе инфраструктуре канала Бегеј“. Овај стратешки пројекат, вредан 13,85 милиона евра, од чега је донација ЕУ 11,77 милиона евра, финансира се из Interreg – IPA Програма прекограничне сарадње Србије са Румунијом. Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић изјавио је да је развој прекограничне сарадње важан сегмент политике Покрајинске владе, јер су прекогранични пројекти значајан инструмент којим се доприноси остварењу убрзаног привредног развоја АП Војводине, што је приоритетни циљ Покрајинске владе.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Састанак са представницима италијанске компаније „Геци“ Петак, 20. Јул 2018. 15:30
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић присуствовао је данас састанку потпредседника Покрајинске владе Ђорђета Милићевића и представника италијанске компаније „Геци“ (Ghezzi chiode), који су, након дводневне посете АП Војводини, исказали спремност ове компаније за улагање у АП Војводини.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Субвенције за јачање 14 локалних самоуправа Војводине Четвртак, 12. Јул 2018. 16:30
  Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоправу на челу са сeкретаром Огњеном Бјелићем потписао je решења о субвенцијма у вредности од преко 9,6 милиона динара са корисницима који су право на средства остварили по основу Конкурса за суфинансирање пројекта за унапређење израде и спровођење ефикасних регионалних и локалних јавних политика и Конкурса за суфинансирање пројеката за унапређење радних и управљачких капацитета у јединицама локалне самоуправе на територији АП Војводине. Том приликом секретар Бјелић навео је, да је од укупно 9,6 милиона динара, 8,5 милиона опредељено општинама Ириг, Опово, Сечањ, Житиште, Кула, Бачка Паланка, Жабаљ, Нови Бечеј и граду Сремска Митровица.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Састанак са амбасадором Републике Француске Среда, 11. Јул 2018. 14:15
  Покрајински скретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну смоуправу, Огњен Бјелић присуствовао је данас састанку председника Покрајинске владе Игора Мировића и амбасадора Републике Француске Фредерика Мондолонија са којим је разговарано о успостављању и интезивирању сарадње АП Војводине са француским регијама у областима привреде, културе и образовања. Оценивши да је за покрајину једно од најважнијих питања економска сарадња са Француском, председник Мировић је истакао да у АП Војводини француске компаније запошљавају 6000 људи.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Решење о изменама и допунама решења о додели бесповратних средстава за отварање нових радних места повезаних са реализацијом новог инвестиционог пројекта Уторак, 10. Јул 2018. 12:15
  На основу члана 24. Покрајинске скупштинске одлуке о покрајинској управи („Службени лист АП Војводине“ , број 37/2014, 54/2014, 37/2016 и 29/2017), члана 13. Покрајинске уредбе о условима и начину доделе средстава из буџетског фонда за спровођење мера развојне политике АП Војводине ( „Службени лист АП Војводине“ 42/2017) као и члана 7 ст 1 тачке 1) , члана 11, 12 и 14. Уредбе о правилима за доделу државне помоћи („Сл.гласник РС“, бр 13/2010, 100/2011, 91/2012, 37/2013 и 119/2014), тачке VI Конкурса за доделу бесповратних средстава за отварање нових радних места повезаних са реализацијом новог инвестиционог пројекта , Решења број 401-00-00084/2/2017-01 Комисије за контролу државне помоћи и Одлуке о усвајању препорука за привредна друштва чија је делатност од значаја за рурални развој АП Војводине, број СД-X-06/2018 oд 06.07.2018. године Скупштине Развојне агенције Војводине, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу доноси Решење о изменама и допунама решења о додели бесповратних средстава за отварање нових радних места повезаних са реализацијом новог инвестиционог пројекта којим се мења Решење о додели бесповратних средстава за отварање нових радних места повезаних са реализацијом новог инвестиционог пројекта број: 141-401-606/2018-04 од 11.05.2018. године.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Војводина представила инвестиционе потенцијале на 11. Међународном дунавском фестивалу Петак, 06. Јул 2018. 13:55
  Помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Јован Подрашчанин присуствовао је данас у немачком граду Улму конференцији „Инвестиционе могућности у Дунавско – савском региону“, која се одржава у оквиру 11. Међународног фестивала дунавских регија и градова. Говорећи на свечаности поводом отварања фестивала, који симболише партнерство у Дунавском региону, јединство различитости и јача идеје културног и другог повезивања, Подрашчанин је оценио да је сарадња АП Војводине са немачком покрајином Баден-Виртемберг интензивна.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Успешно завршен 4. циклус програма „Управљање ргионалним развојем кроз фондове ЕУ“ Четвртак, 05. Јул 2018. 15:55
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић уручио је данас дипломе полазницима четврте генерације специјалистичког програма „Управљање регионалним развојем кроз фондове ЕУ“ који у сарадњи са Универзитетом Едуконс организује Фонд „Европски послови“. Честитајући студентима на успешно завршеном програму, Бјелић је истакао да је едукација у овој области од изузетног значаја с обзиром на то да кроз процес европских интеграција пролазимо кроз промене које ће како је навео, пребацити тежиште на развојну политику.
  ОПШИРНИЈЕ
Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: